CVP je novi član OIE Srbija

Crni Vrh Power d.o.o. (CVP) je kompanija osnovana u avgustu 2019. godine sa sedištem u Žagubici i Beogradu, sa namerom da realizuje projekte u oblasti energije vetra.

Odlučni smo da na izazovnom planinskom području, koje je prepoznatljivo po oštrim vremenskim uslovima, izgradimo vetropark na visini od 750 do 900m nadmorske visine.

Vetroelektrana VE Crni Vrh biće smeštena u severoistočnom delu Srbije, na području Grada Bora, Opštine Majdanpek i Opštine Žagubica.

Za izgradnju vetroelektrane VE Crni vrh koristiće se vetroturbine poslednje generacije od najpoznatijih imena u svetu energije vetra. To podrazumeva najsavremeniju vetroturbinu snage od 5,5 do 6,5 MW.

Kompleks VE Crni vrh podrazumeva:

  • do 30 vetrogeneratora ukupne snage 150 MW;
  • trafostanicu VE Crni vrh 33/110kV i priključno razvodno postrojenja (PRP) 110 kV Crni vrh 1, kao i dalekovode 110 kV u cilju povezivanja sa postojećim transformatorskim stanicama u okviru EES Srbije;
  • mrežu saobraćajnica i pristupnih puteva.

Projekat je u fazi razvoja, sa usvojenom urbanističko-planskom dokumentacijom, dobijenom energetskom dozvolom i u postupku ishodovanja ostalih dozvola, kao i pripremi neophodne investiciono-tehničke dokumentacije.