CMS Beograd je bronzani sponzor konferencije OIE Srbija 2023: Značaj pravnih saveta u oblasti energetike

Petrikić & partneri AOD u saradnji sa CMS Reich-Rohrwig Hainz (CMS Beograd) je bronzani sponzor konferencije OIE Srbija 2023 koja će se održati 14. septembra u Vrdniku.

CMS Beograd je član CMS alijanse koja okuplja više od 5.000 pravnih savetnika u preko 40 zemalja sveta. CMS je prisutan u Srbiji već 23 godine i izuzetno dobro poznaje i profesionalno razume specifičnosti energetskog sektora u Srbiji.

Veliko iskustvo koje ima tim CMS-a Beograd koji se bavi propisima u oblasti energetike uključuje sveobuhvatno pravno savetovanje u do sada najvećim projektima iz oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope. Tim je savetovao domaće i strane investitore, graditelje i finansijere u vezi sa brojnim projektima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i pružao im pomoć u razvoju i finansiranju vetroparkova i solarnih elektrana, kao i hidroelektrana.

Stručnjaci CMS-a Beograd imaju značajno iskustvo u izradi nacrta zakonskih propisa iz oblasti energetike u Srbiji: savetovali su Vladu Srbije u vezi sa osnivanjem Agencije za energetiku Srbije i izradom podzakonskih akata kojima se reguliše tržište električne energije u Srbiji; izradili su nacrt paketa propisa o obnovljivim izvorima energije u Srbiji (uključujući model ugovora za otkup električne energije) i odredbe Zakona o energetici koje se odnose na obnovljive izvore energije, kao i nacrte primarnih i sekundarnih zakonodavnih akata o javno-privatnom partnerstvu. Stručnjaci CMS-a Beograd su takođe pomogli Vladi Srbije u izradi izmena Zakona o efikasnom korišćenju energije i propisa o eko-dizajnu.