OIE x EBRD

Predstavnici EBRD ugostili članove OIE Srbije

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD)  novi je  pridruženi član Udruženja Obnovljivi izvori energija Srbije.

Povodom članstva u Udruženju i početka radne godine, u prostorijama EBRD organizovan je sastanak i svečani prijem za članove Udruženja OIE Srbija.

Direktor EBRD za Zapadni Balkan Matteo Colangeli zahvalio se svim prisutnima i izrazio zadovoljstvo da nakon već uspešne saradnje sa OIE Srbije i podrške prilikom osnivanja koju je EBRD pružio Udruženju, sada saradnju nastavljaju kao članovi. On je, zajedno sa svojim saradnicima, najavio dalju podršku Udruženju, kao i svim procesima u Srbiji koji se tiče zelene tranzicije.

Menadžerka udruženja Danijela Isailović uručila je direktoru EBRD za Zapadni Balkan simboličnu člansku kartu i predstavila prisutne članove među kojima su osim osnivača bili predstavnici JP EPS, kompanije Elnos, MT Komex, Comtrade Distribution, Green Balancing Group, LDK Consultants, Wind Park Plandiste, kao i brojni pridruženi članovi. Ona je ukazala da je broj članova od osnivanja, do danas, za manje od tri godine postao deset puta veći što ukazuje na uticaj Udruženja i potrebu društva i tržišta za postojanjem ovakve asocijacije.

Predsedavajući UO Miloš Colić ukazao je na značaj EBRD za osnivanje i razvoj Udruženja, kao i za sve važne procese u energetskom sektoru Srbije.
– EBRD je sjajan partner i podrška i sigurni smo da dolaze godine uspešne saradnje kako sa Udruženjem, tako i u pogledu finansiranja novih OIE projekata koji su spremni za izgradnju i čekaju finalizaciju regulatornog okvira- rekao je Colić.

Nakon sastanka usledilo je druženje članstva i prigodan koktel.

Predstavnici EBRD sa članovima OIE Srbije