Generalna direktorka Delta Auto grupe govoriće o e-mobilnosti na OIE SRBIJA 2024

Održivost u auto industriji je poslednjih godina veoma aktuelna tema, a šta o tome misli generalna direktorka Delta Auto grupe Aleksandra Đurđević saznaćemo na konferenciji OIE SRBIJA 2024 koja se održava 23. i 24. septembra u Vrdniku.

Aleksandra Đurđević je potpredsednica Delta Holdinga i generalna direktorka Delta Auto grupe, koja je ekskluzivni uvoznik i distributer automobilskih brendova BMW, Maserati, Honda i MINI, kao i moto brendova BMW, Honda i KTM. Pored toga, u okviru Delta Auto grupe posluju i Delta polovni automobili, Delta Rent Services i Delta MC.

Svoju karijeru u Delta Holdingu započela je 2008. godine u kompaniji Delta Automoto, gde je rukovodila marketingom brendova Honda, Fiat, Alfa Romeo i Lancia, nakon čega je imenovana za direktorku Honda Srbije, na čijem čelu je bila četiri godine.

Profesionalni angažman upotpunjuje u okviru Delta Real Estate-a na mestu direktorke razvoja, gde je radila na kapitalnim korporacijskim projektima. Nakon toga, 2016. godine imenovana je za generalnu direktorku Delta Auto grupe, na čijem je čelu do danas.

Aleksandra Đurđević je prva žena koja je 2022. godine izglasana na mesto predsednice Srpske asocijacije uvoznika vozila, dok je u junu 2024. reizabrana na tu poziciju.