Konferencija “OIE Srbija 2021” biće održana 15. septembra

Prva konferencija u organizaciji Udruženja Obnovljivi izvori energije biće održana 15.9.2021. u hotelu Metropol. Konferencija se organizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike.

Konferencija će biti organizovana kao serijal panel diskusija posvećenih najvažnijim temama poput energetske tranzicije u Srbiji i regionu, dostignutim rezultatima do 2020. godine i ciljevima za 2030. i 2040. godinu, novim investicijama i tehnologijama, integrisanju obnovljivih izvora energije u tržište električne energije, uvođenju aukcijskog premijskog modela, kao i svim izazovima i preprekama koje energetski tranzicioni proces donosi. Osim standardnih energetskih i investicionih tema, konferencija će biti prilika za promociju Zelene ženske mreže, kao internog tela OIE Srbija formiranog sa ciljem da podstakne inkluzivnost i rodnu ravnopravnost u industriji zelene energije, kao i za promociju mladih kojih se bave obnovljivim izvorima energije.

Osim zvaničnika Ministarstva rudarstva i energetike i Evropske banke za obnovu i razvoj, učešće na konferenciji su potvrdili najviši zvaničnici organizacije WindEurope, Energetske zajednice, zvaničnici pokrajinskih institucija i javnih preduzeća, predstavnici najvećih investitora u Srbiji i regionu, konsultanti, bankari i advokati. Detaljan program konferencije pod radnim nazivom “OIE Srbija 2021” biće dostupan u narednom periodu na sajtu www.oie.rs i društvenim mrežama.

Namera Udruženja je da konferencija postane godišnje, tradicionalno, nacionalno i regionalno okupljanje najvažnijih učesnika u industriji zelene energije.

Izvor: Nedeljnik