Predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija panelista konferencije OIE Srbija 2021

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, Nikola Vuletić, panelista je konferencije “OIE Srbija 2021”.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2003. godine u Eksimbanci. Dalju karijeru je nadograđivao u okviru iste banke, na različitim pozicijama u okviru Sektora za poslovanje sa privredom. U HVB banci, svoje angažovanje nastavlja u Odeljenju za rad sa velikim i međunarodnim kompanijama. Sa pozicije šefa tima u ovom Odeljenju, krajem 2007. biva unapređen u direktora Odeljenja za poslovanje sa srednjim preduzećima. U martu 2009. godine imenovan je za direktora Direkcije za komercijalne poslove u okviru Sektora poslovanja sa stanovništvom i malom privredom, nakon čega, 1. avgusta 2012. godine, preuzima funkciju direktora Sektora poslovanja sa stanovništvom i malom privredom. U julu 2017. godine prelazi na poziciju direktora Sektora za upravljanje rizicima. Na funkciju člana IO UniCredit Bank Srbija imenovan je januara 2017. godine.

Završio je Ekonomski fakultet, smer Međunarodni menadžment. Svoje profesionalno usavršavanje nastavio je na brojnim internacionalnim programima od kojih su najznačajniji INSEAD, IMD, IESE bussines schools.

Predstavljanje banke

Održivost je deo načina na koji poslujemo u UniCredit-u i nastavljamo da podržavamo naše klijente, zajednicu, partnere i industriju u celini da postanu sve održiviji – čineći naš deo u finansiranju prelaska na nisko-ugljeničnu i inkluzivniju ekonomiju.

Od početka svog poslovanja u Srbiji, Unicredit Banka je aktivna u finansiranju obnovljivih izvora energije, kako samostalno, tako i kroz učešće u partnerskim projektima.

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje je nešto čemu je UniCredit dugoročno posvećen. UniCredit nastavlja da širi svoju ponudu proizvoda i usluga ESG-a, koja se proteže širom Grupe, uključujući: bankarstvo sa društvenim uticajem, savetovanje za finansiranje održivog poslovanja, kao i kredite za energetsku efikasnost.