Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj na konferenciji OIE Srbija 2021

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić učestvuje na konferenciji OIE Srbija 2021 koja se održava 15. septembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Ognjen Bjelić rođen je 10. marta 1979. godine u Subotici. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, odeljenje u Novom Sadu, karijeru je započeo na Novosadskom sajmu i posle 3 godine odlazi u preduzetničke vode. Dodatno se obrazovao i stručno usavršavao u Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Francuskoj i Srbiji.

Poslednjih 16 godina radio je na projektima u sledećim oblastima: upravljanje lokalnim i regionalnim razvojem, strateško i operativno planiranje, upravljanje projektima, pružanje tehničke i savetodavne pomoći u izradi programa razvoja kao i pripremi i implementaciji projekata finansiranih iz EU fondova.

U periodu 2013-2014. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave bio je angažovan na poziciji specijalnog savetnika ministra. U periodu 2016-2020. godine obavljao je dužnost Pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Pokrajinskoj vladi.

Trenutno je na funkciji Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, gde kao rukovodilac Sekretarijata vodi poslove pokrajinske uprave u oblasti energetike, racionalne upotrebe energije i cevovodnog transporta gasovitih i tečnih ugljovodonika i distribucije gasovitih ugljovodonika, kao i poslove u oblasti geologije i rudarstva, koji se odnose na izvršavanje zakona.

Kapetan je Vojske Republike Srbije u rezervi. Govori engleski jezik i oženjen je, otac jednog deteta.