Direktor evropskog energetskog tima EBRD na konferenciji OIE Srbija

Direktor evropskog energetskog tima EBRD Grzegorz Zielinski učesnik je konferencije OIE Srbija koja se održava 15. septembra 2021. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Kao direktor evropskog energetskog tima EBRD, Grzegorz Zielinski podržava zelenu tranziciju kroz investicije i političko savetovanje u evropskom energetskom sektoru. Pre nego što se pridružio EBRD 1998. godine, radio je u Ernst&Young. Kao bankar u timu za energetska preduzeća EBRD, od 2001. godine, vodio je brojne investicije u različitim oblastima pre nego što je preuzeo regionalnu odgovornost za Centralnu Evropu. Direktor za Poljsku postaje 2014. godine, istovremeno odgovoran za tri baltičke zemlje, a kasnije i za Slovačku, Mađarsku, Sloveniju i Češku. Vodio je poslovne operacije EBRD u osam centralnoevropskih i baltičkih zemalja i upravljao u 5 kancelarija EBRD širom regije. U julu 2021. godine pridružio se Grupi za održivu infrastrukturu EBRD kao direktor evropskog energetskog tima.

Završio je master studije biznisa i ekonomije na Univerzitetu u Gdanjsku u Poljskoj, kao i evropske integracije na EC Istraživačkom institutu gde je stekao postdiplomski sertifikat. Takođe je računovođa kvalifikovan u Velikoj Britaniji.